Det age destillerats etanol i landet sedan innan Kristi tillkomst

Det age destillerats etanol i landet sedan innan Kristi tillkomst

Grekerna befinner si ett spritdrickande medborgare. Andock saken dar grekiska spritkulturen borjade ej start kungen allvar forran postum sjalvstandigheten fran Turkiet. Bruket att halsa starksprit kan jatte- bra hava varit nagon reaktion pa muslimernas stranga uppenbarelse pa alkohol. Den grekiska kyrkan age inga bryderi tillsammans rusdrycker, tvartom kan karl an i dag ringa sig nago hutt av kyrkan efter morgonmassan.

Den grekiska spriten blev fort en fraktion kulturen, hart integrerad tillsamman andra seder. Det varenda at helt just normal att betrakta grekiska lontagare och bonder sitta gallande kafeet tillsammans gallande morgonen sam greppa ett hutt at kaffet fore dom gick till jobbet. Och tva cigaretter sjalvklar. En duktig lunch bestod itu ouzo sam meze. Det har Eastern Honeys sexiga flickor inneha forandrats i Grekland ty i resten av varlden. Kraven ar avvikande i arbetslivet samt det promenera icke att befinna smaberusad allareda gallande morgonen och halvpackad postum lunch. Andock nar det befinner sig weekend plockas traditionen opp aterigen.

Spriten ar samt nagon bestandsdel i den lokalpatriotism saso befinner si odl allbekant i Grekland. ”I grima samhalle tillverkas saken dar ultimat tsiporon!” ”Nej odl djavel heller malakka! Saken dar smakar nasmongol jamfort tillsammans den fran grima samhalle!” En kanske vanlig diskussio i Grekland, aven om tonen mestadels ar vanskaplig.

Skatter inneha skyddat nationel sprit

Grekerna ager i atskilliga ar haft nagon alkoholskatt sasom diskriminerar utlannin etanol. Skattesatsen kungen nationell sprit inneha varit halften til inforse och “tvadagarsbrannare” age bara betalat 6 andel i skatt. Genast har EU-domstolen slagit fast att det har bryter kontra konkurrensreglena. Konsekvenserna bruten domen ager vi ej sett, skad kanske kommer skatten gallande importerad etanol att sankas samtidigt skatten villig grekisk sprit hojs. Tvadagarsbrannarna kommer att flytta alltsammans verksamheten under jord, dar det mesta fran saken da allareda finns,

Tvadagarsbrannare kallas odl darfor at do ager riktig att fabricera Tsiporo alternativt Tsikoudia i tva dagar per ar. Det befinner sig mestadels vinbobder sasom villig detta taktik tillats anvandning fran restprodukterna. Mer om det nedan.

Nedanfor manga ar har saken da inhemska spriten trangts undan itu saken dar importerade. Krisen innebar nagon panyttfodels, andock do senaste aren har kraftgangen fortsatt.

Ouzo

Denna storsaljare ar forsvinna rotter kungen oarna i nordost; Chios, Lesbos och Samos. For att atnjuta ouzo destillerar herre nago frilag hemkort sasom darnast kryddas tillsamman anis sam andra kryddor. Likheten tillsamman turkarnas Raki befinner si blaffig och det befinner si ingen slump – det befinner si enkom ett par kilometer till det turkiska fastlandet. Bruket att kroka Raki blev icke heller normal i Turkiet forran efter det Ottomanska rikets fall, da Kemal Ataturk gjorde forsavitt det muslimska imperiet mo en sekular nationalstat.

Ouzo befinner sig en maltidsdryck. Serveras ofta till fet, salt sam attiksinlagd foda. Det finns flera ouzerior i Grekland, absolut inriktade pa smaratter, meze, som matchar mot ouzo. Ett mycket trevlig kutym. Ouzo spas mestadels tillsammans divateoxi sam dricks iskyld.

Raki – synonym skada skilda

I dom majoriteten vinproducerande trakter tillverkas hemkort bruten restprodukterna. I Frankrike Marc, i Italien grappa, i Spanien orujo, kungen Balkan samt i Grekland raki. Fastan det i grunden befinner sig likadan dryck finns det stora inbordes variationer, bundenhet kungen va masken bestar a, destillationsmetod, sallning etcetera. De gemensamma namnarna befinner sig att druvpress jases upp odl att sockret omvandlas mo rusdrycker, darfor att darefter destilleras. Aven fas namnet age grekisk raki samt turkisk raki grymt lite gemensamt. Turkisk raki och grekisk ouzo befinner sig daremot kusiner.

Darfor nagon odla bamse aktie itu varend raki befinner si hembrand, alternativt tillverkad itu sma producenter under hantverksmassiga former – det mesta numera identiska forbjudet saso svenskt fyllevatte – finns det stora variationer i smak sam alkoholstyrka. Innehallet i masken, destillationen, filtreringen och lagringen varierar grandios. Raki kan smaka a briljant till forskrackligt, alkoholhalten kan variera mellan 35 och 60 andel. Raki dricks oftast outspadd klocka shotglas. Den kan likasa smaksattas. Den vanligaste varianten ar rakomelo, som ar kryddad med honung, kanel och andra kryddor. Industritillverkad raki befinner si ganska aldrig god.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *